21 december 2023

KERSTVIERING KBO 2023

KERSTVIERING KBO

Langzaam druppelden de leden van KBO Vierlingsbeek/Groeningen afgelopen zaterdag binnen in gemeenschapshuis Joffershof voor de kerstviering. De zaal was in kerstsfeer gehuld en iedereen was vol verwachting over wat het programma brengen zou.

‘De kerstviering wordt geopend met een mooi gedicht’, meldt KBO Vierlingsbeek/Groeningen. ‘Hierin werd de betekenis van Kerstmis onder de loep genomen. Is het alleen een kerstboom, eten en drinken? Nee, het is van oudsher samen stilstaan bij de geboorte van het Christuskind, de redder. Maar in de huidige wereld vol onrust is de redding ver te zoeken. Laten we beginnen bij onszelf en elkaar opzoeken en leven in vrede met elkaar. Na het mooie gedicht stond het voorgerecht klaar, waarna Zanggroep Eigenwijs met een kerstbingo ons verraste. Wie had het eerst de kaart vol met liedjes, die door Eigenwijs gezongen werden? De eerste bingo viel op de kaart van een jarige. De middag werd verder ingevuld met een heerlijk diner. Nogmaals trad Zanggroep Eigenwijs op en ook de tweede jarige had de bingokaart vol’.

Na de loterij, waarmee mooie prijzen te winnen waren, werd de middag afgesloten met een dankwoord van voorzitter Geert de Groot. Hij bedankte alle vrijwilligers die zich, op welke wijze dan ook, hadden ingezet om deze middag te laten slagen. ‘Een mooie en gezellige middag, waar veel leden van hebben genoten’, Zo besluit de KBO-afdeling haar bericht aan onze redactie af.