26 maart 2023

Opschoondag KBO 2023 Geslaagd

OPSCHOONDAG KBO 2023 GESLAAGD.
De opschoonactie van de straten en paden in Vierlingsbeek en Groeningen is afgelopen zaterdag wederom succesvol verlopen. Leden van KBO Vierlingsbeek/Groeningen en een aantal vrijwilligers hebben in de straten en paden van Vierlingsbeek en Groeningen het zwerfafval opgeruimd. Maar liefst zeventig kilometer weg en pad werd van het aanwezige zwerfafval verlost. Alle toegangswegen naar Vierlingsbeek en Groeningen, het Maasheggengebied en de bebouwde kommen van beide dorpen werden opgeschoond. Ruim zestig vrijwilligers, onder wie tien kinderen, kwamen zaterdagmorgen naar gemeenschapshuis Joffershof om de dorpen op te schonen.
De voorzitter van de KBO, Geert de Groot, heette alle vrijwilligers en de wethouder van Openbare Werken van de gemeente Land van Cuijk, David Sölez, van harte welkom. Voor de tiende keer werd de Opschoondag georganiseerd. De Groot complimenteerde alle aanwezigen voor hun inzet van de komende uren. In groepjes van twee tot vijf personen trok men, na de koffie/thee met vlaai, naar de wegen buiten Vierlingsbeek en Groeningen. Na anderhalf uur opschonen onder een vriendelijk voorjaarszonnetje waren beide dorpen verlost van weer een hoop zwerfafval. Er was dit jaar beduidend minder zwerfafval langs de wegen in vergelijking met tien jaar geleden. Bij terugkomst in gemeenschapshuis Joffershof kreeg iedereen een kop soep en belegde broodjes. De kinderen kregen als verrassing een springtouw. De stapel buiten Joffershof groeide tot een berg zwerfafval. Stukken ijzer, een rieten tuinstoel en verroeste gereedschapskist waren onderdeel hiervan. Met een voldaan, opgeruimd gevoel gingen alle vrijwilligers huiswaarts en menigeen zegde al direct toe om volgend jaar in maart 2024 weer erbij aanwezig te zijn.
‘Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers, die meegeholpen hebben om er wederom een succesvolle Opschoondag van te maken. Complimenten naar gemeenschapshuis Joffershof voor het gratis beschikbaar stellen van het gebouw, naar de dames van de catering in Joffershof en naar de medewerking van de dorpsraden van Vierlingsbeek en Groeningen. Iedereen had dezelfde doel: voor minimaal één dag waren Vierlingsbeek en Groeningen de schoonste dorpen in Noord Brabant. Zullen we dat zo houden?!’, meldt Jos van Boekel namens KBO Vierlingsbeek/Groeningen,