15 mei 2020

Optreden Schijt aan de grens

In deze Coronaperiode is Schijt aan de Grens druk met het verbinden van mensen en te helpen daar waar nodig is. Met name wordt de aandacht gericht op de mensen die nog zelfstandig thuis wonen en in deze periode aan huis gebonden zijn.

Op donderdag 14 mei j.l. werden de bewoners aan de Merletgaarde en het Kloosterhof verrast met een muzikaal optreden van Erik en Gertie uit Boxmeer. Met Engels- en Nederlandstalige liedjes wisten zij in een mum van tijd gezelligheid te creëren. Daarnaast was glazenwasser mr. Bling druk met het wassen van de ramen. Dit natuurlijk op geheel ludieke eigen wijze. En, alles op gepaste afstand natuurlijk.

Bij het horen van muziek of schatergelach gingen voordeuren open en kwamen mensen naar buiten. Sommigen bleven achter het raam, maar vaak ging de deur open. Buren die elkaar al weken niet meer gezien of gesproken hadden zagen elkaar weer, ook op afstand!

Zowel de artiest(en) als de bewoners zijn enorm enthousiast. Vele blije gezichten en lovende reacties. En daar wordt het voor gedaan!

Schijt aan de Grens beschikt over een gevarieerd aanbod. Weet je iemand die in deze bizarre tijd wel een steuntje in de rug kan gebruiken?, neem dan contact op met ons. Dit kan via info@schijtaandegrens.nl of via 06-21974611.

Kijk op www.schijtaandegrens.nl of op Facebook voor een impressie van de activiteiten.

Overal wordt rekening gehouden met de RIVM-regels.

Voor meer foto’s zie Foto’s activiteiten 2020