2 november 2019

Reis naar België + foto’s

naar Gent, Brugge Oostende en Brussel

Van 8 tot 11 september maakte een groep van 36 KBO-leden uit Vierlingsbeek, Groeningen en Overloon een reis naar België.
We bezochten hier enkele mooie steden. De eerste dag waren we in de prachtige stad Gent waar we door een gids werden rondgeleid en de geschiedenis van Gent leerden kennen. De Vlaamse steden zijn tamelijk gunstig uit de Tweede Wereldoorlog gekomen zodat de oorspronkelijke eeuwenoude gebouwen er nog zijn.

De tweede dag bezochten we Brugge. We werden buiten de stad opgehaald door een gids waar we uitleg kregen hoe de stad Brugge is opgebouwd. De historische binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De geschiedenis van Brugge loopt op velerlei gebied parallel met de geschiedenis van Gent en ook hier zien we prachtige herenhuizen, kerken en torens. In het Prinselijk Begijnhof zien we wit geschilderde kleine huisjes uit de 17e en 18e eeuw. Na een heerlijke uitgebreide lunch in ’t Koffieboontje maakten we in een bootje een rondvaart over de Brugse Reien.

De derde dag gingen we naar Raversyde, een gehucht van de stad Oostende waar we het openluchtmuseum Atlantikwall bezochten. Hier zagen we een deel van de Duitse verdedigingslinie die in de beginjaren van de Tweede Wereldoorlog werd aangelegd. Deze bestaat uit vele bunkers, observatieposten en diverse geschutstellingen. Ze worden verbonden door open en onderaardse gangen. De gidsen gaven duidelijke uitleg over het leven in deze gangenstelsels en de verdediging van de stranden aan de Noordzee. De mensen die niet meekonden in de loopgraven kregen in het kleine museum uitleg over de Atlantikwall. Een zeer interessante rondleiding. Na de middag was er vrije tijd in de stad Oostende.

De vierde en alweer de laatste dag stond een bezoek aan Brussel op ons programma. Bij het beroemde bouwwerk Het Atomium stapte een gids in de bus die ons begeleidde door Brussel en het gedeelte dat Europa toebehoord. In dit gedeelte zagen we allemaal hele hoge kantoorgebouwen en vergaderruimten voor de Europese instellingen en het Europees Parlement. Het laatste stukje werd te voet afgelegd en zo kwamen wij op de Grote Markt waar we alweer onze ogen uitkeken naar de prachtige gebouwen die rondom dit plein staan. Na de rondleiding was er nog vrije tijd voordat we aan de thuisreis begonnen. Na een heerlijk afscheidsdiner reden we rond half acht Vierlingsbeek binnen.

We mogen terugzien op hele mooie, gezellige en interessante dagen.

Maria Rouwens

Voor meer foto’s zie het menu “Meer Foto’s“.