23 augustus 2019

Uitstapje naar Kevelaer

KBO BEZOEKT KEVELAER

In totaal 71 leden van de KBO, waarvan 7 uit Vortum-Mullem en 5 uit Maashees, hebben op 22 augustus per fiets of per auto een bezoek aan Kevelaer gebracht. Dit met een mooi zonnetje die dag. De pauzeplaats op de heenweg was zoals elk jaar bij Bauernhofcafé Winthuis te Weeze, waar het goed toeven was. Na een heerlijke lunch met oude gerechten werd de tocht voortgezet naar Kevelaer. Bij aankomst in Kevelaer werd bij de kaarsenkapel een nagedachtenis gehouden voor ieder overleden KBO-lid van het afgelopen jaar en een kaarsje aangestoken. Voorzitter Jan Spee vertelde kort wat over de 14 overledenen, die ons zijn ontvallen, waarvan 9 leden uit Vierlingsbeek/Groeningen. Na 1 minuut stilte werd spontaan door Co een mooi lied ingezet, waar meerdere deelnemers hem in volgde. Een prachtige afsluiting van deze herdenking.

Na een bezoek aan Kevelaer werd rond 15.30uur de terugtocht aanvaard en bij de haven te Wanssum nog een pauze gehouden om een drankje of ijsje te nuttigen.

Met maar 1 kapotte fiets, kijken we terug op een geslaagde dag